Unive

Unive is een Coöperatieve vereniging en werkt dus zonder winstoogmerk, klanten van Unive zijn tevens haar leden.
Univé biedt naast brand-, schade- en zorgverzekeringen ook levensverzekeringen en hypotheken aan, voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Ongeveer 1,4 miljoen verzekerden hebben in totaal 3,8 miljoen verzekeringen voor personen en/of objecten bij Univé afgesloten.


Verzekerden

Univé biedt naast brand-, schade- en zorgverzekeringen ook levensverzekeringen en hypotheken aan, voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Unive heeft Circa 1,4 miljoen verzekerden met in totaal zo’n 3,8 miljoen verzekeringen voor personen en/of objecten.


Organisatie

Naast de Univé-hoofdvestigingen (Assen en Zwolle) heeft Univé een netwerk van 12 zelfstandige Regionale Univé’s (vroeger ‘Onderlingen’) met in totaal circa 150 vestigingen. Daar kunnen klanten terecht voor verzekeringsadvies. De eerste Univé Onderlinge is in 1794 opgericht. Unive zoals het nu is in 1991 ontstaan vanuit een fusie tussen NOVO en DLG. in 1992 is hieraan de zorgverzekeraar Noord-Holland-Noord toegevoegd. Univé telt ongeveer 2.800 medewerkers: circa 1.000 bij de centrale vestigingen en zo’n 1.800 bij de circa 150 Univé-vestigingen, verspreid over Nederland.


 

Missie

Univé is een verzekeringsorganisatie die werkt als een vereniging zonder winstoogmerk. Verzekerden zijn hier lid van. Univé wil haar informatie en adviezen uitblinken in duidelijkheid en begrijpelijkheid.