FBTO

FBTO is onderdeel van Achmea. FBTO is dus een merk van Achmea, een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het kantoor van FBTO is gevestigd in Leeuwarden, aan de Sophialaan 50. FBTO richt zich op de consumentenmarkt, voor de zakelijke markt heeft zij geen producten in haar dienstverlening. FBTO richt zich (net als de meeste verzekeraars) vooral op internet en was hier in verzekeringsland een van de eerste in.


 

Geschiedenis

1956  Na de Tweede Wereldoorlog wilden mensen hun geld veilig stellen. Zo ook in de agrarische sector. In Friesland wordt daarom de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht: FBTO!

1963 FBTO begint als eerste in Nederland met verzekeringen zonder tussenkomst van derden. .   Inmiddels mogen dus ook niet  Friese boeren of tuinders zich bij FBTO verzekeren.

1980 Naast schadeverzekeringen kan de consument in dit jaar ook direct levensverzekeringen afsluiten bij FBTO.

1981 FBTO trekt met een caravan het land in om de markt kennis te laten maken met haar producten en diensten. Daarnaast lanceert FBTO de eerste tv-commercial: De Koorddanser.

1996 FBTO bestaat 40 jaar! FBTO en viert dit door haar klanten uit te nodigen voor het Russisch Staatscircus. Door de belangstelling voor een ticket komt de telefooncentrales plat komen te liggen.

2011 FBTO krijgt een nieuwe huisstijl en een nieuw gezicht. De O staat centraal. Deze cirkel staat voor ieders eigen wereld. Leven zoals jij dat wilt. Verzekeren wat jij belangrijk vindt. Het klantenbestand bestaat inmiddels uit ongeveer 0,5 miljoen mensen. ​​​​


Organisatie

Leeuwarden is de thuisbasis van FBTO. Het kantoorgebouw in het stationsgebied uit 1986 is ontworpen door de architect Abe Bonnema. Ongeveer 450 medewerkers beheren hier dagelijks het verzekeringspakket van ongeveer 500.000 klanten.​

Bekende merken
FBTO maakt deel uit van Achmea, de grootste verzekeringsgroep in Nederland. Andere bekende merken van deze groep zijn: Agis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, Interpolis en Zilveren Kruis Achmea. Het hoofdkantoor van Achmea is gevestigd in Zeist en heeft ondernemingen in zeven Europese landen.