Versleten banden bij een autoverzekering

Veel autobestuurders rijden te lang door op versleten banden. Dit gebeurt soms onbewust, aangezien u niet weet dat de banden bijna geen profiel meer hebben. Het is echter belangrijk dat u dit telkens controleert, omdat het gevaarlijk is om met versleten banden te rijden en omdat het ervoor kan zorgen dat uw autoverzekering minder uitkeert bij een ongeval. In dit artikel leest u meer over de gevolgen van het hebben van versleten banden.

Profieldiepte controleren

De profieldiepte van uw banden moet minimaal 1,6 mm bedragen. Autobanden hebben telkens indicatoren waardoor de slijtage zeer makkelijk te controleren is. Dit moet u regelmatig controleren, en niet enkel net voor een APK-keuring. Het is namelijk heel belangrijk om uw banden bij slijtage op tijd te vervangen. Indien u door slecht onderhoud schade rijdt, kan dit u veel geld kosten.

Autoverzekering keert minder uit bij versleten banden

Indien u met versleten banden rijdt, bent u een gevaar voor de weg en overtreedt u de wet. Indien u bijvoorbeeld te maken krijgt met aquaplaning en hierdoor een aanrijding veroorzaakt, zal uw autoverzekering hier maatregelen aan verbinden.

De conclusie is dus dat u uw banden tijdig controleert en vervangt bij schade. Dit kan allerlei lasten voorkomen!

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *