Letselschade

Het is belangrijk om een goede verzekeraar te hebben, indien er door een ongeluk sprake is van letselschade. U kijkt best na wat er precies vergoed wordt door uw verzekering, wanneer u een verzekeraar kiest. Ook is het belangrijk dat u alles goed documenteert, indien een ongeluk voorkomt. Hiervoor maakt u ter plekke tekeningen op het groene briefje. Dit doet u best samen met de persoon met wie u een aanrijding heeft gehad.

Belang van documenteren bij letselschade

Het is belangrijk dat u vastlegt wat er gebeurd is, zodat duidelijk wordt wie verantwoordelijk is en er geen lange rechtszaken nodig zijn om te bepalen wie wat moet betalen. Door een goede verzekering kunt u de gevolgen van een aanrijding met letsel overzien. Indien er enkel schade is aan voertuigen, is de veroorzaker aansprakelijk.

Zorg voor een expert

Er bestaan enorm veel regels omtrent letselschade, waardoor een geregistreerde letselschade-expert u veel geld kan schelen. Hierbij houdt u best rekening met het feit dat misbruik door onkunde vaak voorkomt.

Andere verzekeringen

Afhankelijk van de gevolgen van de aanrijding, doet u niet enkel beroep op uw autoverzekering, maar ook op bijvoorbeeld uw WA-verzekering en uw zorgverzekering. Indien u aangereden wordt door een onverzekerd persoon, kunt u beroep doen op Waarborgfonds Motorverkeer. Hierdoor kunt u (een deel van) de schade vergoed krijgen.

Verzekering voor inzittenden

Een inzittendenverzekering kan een meerwaarde bieden. Indien een inzittende gewond raakt tijdens een aanrijding, kan er – door deze verzekering – een uitkering plaatsvinden.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *