Leaseverklaring bij autoverzekering

Nadat u een auto heeft geleased, kan het gevolgen hebben voor uw autoverzekering indien u een eigen auto wil laten verzekeren. De verzekeraar zal hierbij om een leaseverklaring vragen, indien u een verzekering wilt afsluiten. Deze verklaring is een verklaring van schadevrij rijden en kunt u krijgen via de leasemaatschappij.

Leaseverklaring

Sommige leasemaatschappijen geven een opgave van de schade die de afgelopen jaren is opgebouwd in plaats van een verklaring van het aantal schadevrije jaren. Ook dit wordt echter door veel verzekeraars geaccepteerd als een leaseverklaring.

Limiet aan schadevrije jaren

Het merendeel van de verzekeraars accepteren een leaseverklaring. U moet hier echter wel op letten bij het afsluiten van een autoverzekering, aangezien niet alle verzekeraars deze verklaring accepteren. Ook is er soms een limiet aan het aantal schadevrije jaren bij een leaseauto dat de verzekaar overneemt. Daarnaast wordt bij leaseauto’s alle schade genoteerd en gerepareerd, zelfs zaken waar u voor uw eigen auto misschien niet voor een reparatie had gekozen. Deze kleine schadegevallen worden helaas wel meegerekend in de berekening voor uw schadevrije jaren.

Auto van de zaak

Zaken kunnen nog lastiger worden, indien u in een auto van de zaak heeft gereden die geen leaseauto was. Uw werkgever moet dan verklaren dat u een aantal schadevrije jaren heeft gereden. Veel verzekeraars accepteren dit echter niet als leaseverklaring, aangezien er zaken als vriendjespolitiek kunnen meespelen indien u een goede werkrelatie hebt. Dit tast uiteraard de betrouwbaarheid van de verklaring aan

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *