Aanhangwagen : verzekering nodig?

Moet u een aparte verzekering afsluiten voor een aanhanger of voldoet een gewone autoverzekering? Het antwoord op deze vraag is nee. Indien uw auto WA is verzekerd, dan zitten zaken als uw aanhangwagen en caravan hier automatisch bij inbegrepen. In een aantal gevallen is het echter verstandig om toch een aparte verzekering af te sluiten.

Extra verzekering voor aanhangwagen

Een gewone autoverzekering zorgt enkel voor het feit dat u verzekerd bent tegen de schade die u veroorzaakt met uw aanhanger. Deze verzekering dekt de schade die uw aanhanger heeft opgelopen echter niet. Indien u maximale zekerheid wilt, kiest u aldus best voor een aparte verzekering. Hierdoor zal ook de schade aan uw aanhangwagen gedekt zijn.

Diefstal en brand

Uiteraard bestaan er nog meer risico’s die niet gedekt worden door de WA-verzekering van uw auto. Het gaat hierbij over diefstal, vandalisme, brand- en stormschade. Voor deze zaken is het aldus ook aangeraden om een extra verzekering af te sluiten voor uw aanhangwagen.

Vergelijking van prijzen

Het is belangrijk dat u meerdere verzekeraars om een offerte vraagt. U vergelijkt de voorwaarden en de premies best goed met elkaar. Ook kunt u online nagaan wat voor u de beste aanvullende verzekering zou zijn. De hoogte van de premie van uw verzekering is telkens gekoppeld aan de aanschafwaarde van uw aanhangwagen.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *