Assurantiebelasting bij Autoverzekering

U betaalt belasting wanneer u een autoverzekering heeft afgesloten. Dit is verplicht, aangezien het is vastgelegd in de wet. De verzekeraar is namelijk belastingplichtig en berekent dit door in uw premie. U kunt assurantiebelasting vergelijken met BTW.

Assurantiebelasting verhoogd

Deze belasting steeg van 9.7% naar 21% in 2013. Voor schadeverzekeringen – zoals uw autoverzekering of uw inboedelverzekering – betaalt u altijd belasting.  Dit kan zorgen voor een stijging van uw premie. Er zijn echter ook verzekering zonder deze belasting, zoals uw levensverzekering, uitvaartverzekering of ziektekostenverzekering. Er wordt namelijk geen belasting geïnd bij de meest noodzakelijke verzekeringen.

Assurantiebelasting en premie

De belasting wordt verrekend in de premie. Vaak ziet u dit ook in de specificatie van de premie. De belasting schroeft uw premie aldus enorm op.

Ook bij samengestelde verzekeringen geldt dat bepaalde producten al dan niet met assurantiebelasting worden belast. Deze verzekeringen zijn bijvoorbeeld uw reisverzekering, rechtsbijstandsverzekering of autopechhulp. Bij een reisverzekering zijn bijvoorbeeld de ziektekosten niet belast, aangezien dit een noodzakelijke verzekering is.

Deze belasting kan aldus verantwoordelijk zijn voor een stijging van uw premie. Hier kunt u weinig aan doen, aangezien alle autoverzekeringen verplicht belasting moeten betalen. Hierdoor zullen er geen verschillen zijn per verzekeraar, aangezien zij allen 21% belasting in uw premie doorrekenen.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *