Afschrijvingsregeling bij autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er drie mogelijke regelingen. De afschrijvingsregeling kan voor u een goede keuze zijn, maar dit is afhankelijk van uw situatie. Het is dan ook belangrijk om op enkele factoren te letten bij het maken van uw beslissing. Het gaat over de aanschafprijs van uw auto en over de dagwaarde of de cataloguswaarde. In dit artikel kunt u meer te weten komen over de zaken die kunnen meewegen bij uw keuze voor de afschrijvingsregeling.

Afschrijvingsregeling: wat is dit?

Door deze regeling kunt u tijdens het eerste jaar nog rekenen op de nieuwwaarde van de auto. Na dit jaar wordt steeds een bepaald percentage afgetrokken van de cataloguswaarde van uw auto. Dit percentage wordt hierna maandelijks afgetrokken, waardoor uw auto maandelijks minder waard wordt. De autoverzekering past zich – na het eerste jaar – automatisch aan de nieuwe waarde van uw auto aan. Het gaat over de cataloguswaarde waarvan de afschrijving afgetrokken wordt.

Percentages van de verzekeraar

Autoverzekeraars kunnen veel van elkaar verschillen, waardoor het belangrijk is om ze met elkaar te vergelijken. Indien u kiest voor de afschrijvingsregeling bij uw autoverzekering, kunt u kijken naar de percentages die door de autoverzekeraars worden gehanteerd. De afschrijving moet uiteraard zo laag mogelijk zijn. U kunt uw verzekeraar hier altijd om advies over vragen.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *