Aegon

Aegon heeft ongeveer 40 miljoen klanten. Aegon biedt oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat Aegon het belangrijk vindt dat de klant financiële keuzes zelf kan maken, ontwikkelt Aegon haar producten om klanten financieel zelfstandig te maken.


 

Pensioenen

De Nederlander wordt steeds ouder. Aegon biedt pensioenproducten om mensen in financieel opzicht een prettige oude dag te bezorgen. Aegon heeft ongeveer 850.000 klanten met haar pensioenproducten. Maandelijks wordt er 130 miljoen euro aan pensioengelden uitbetaald. In totaal is Aegon verantwoordelijk voor 25 miljard euro pensioengeld. Door te beleggen probeert Aegon aan haar pensioenverplichtingen te voldoen.

 


 

Hypotheken

De ontwikkelingen op de hypotheekmarkt gaan de afgelopen jaren snel. Als financiële dienstverlener helpt Aegon klanten bij de financiering van hun huis en verzorgt ze de hypothecaire lening.

 


 

Vermogensopbouw

Het opbouwen van vermogen is voor iedereen verschillend. Dit hangt bijvoorbeeld af van leeftijd. Ouderen hebben het meeste baat bij een solide beleggingsfonds. Jongeren daarentegen kunnen wellicht wat meer risico nemen om op de lange termijn beter uit te komen. Aegon adviseert haar klant wat het beste bij hem of haar past.

 


 

Verzekeren

Aegon heeft in Nederland ongeveer 475.000 verzekerde auto’s. Met de Schade worden via schadeherstelbedrijven de auto’s gerepareerd. Naast de autoverzekeringen heeft Aegon diverse verzekeringen voor uw huis en inboedel. Daarnaast biedt Aegon ook reisverzekeringen aan en verzekeringsproducten die de lasten opvangen bij onverwachtse werkloosheid of bij arbeidsongeschiktheid.

 


Historie Aegon

De naam Aegon stamt uit 1983. Toen zijn namelijk AGO en ENNIA opgegaan in Aegon, de één na grootste verzekeraar van Nederland. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan 1983. De oudste rechtsvoorganger van Aegon, een coöperatieve uitvaartvereniging uit Haarlem, dateert uit 1759. Tientallen begrafenis- en weduwenfondsen, levensverzekeraars, schadeverzekeraars en andere instellingen zijn uiteindelijk samengevoegd tot Aegon.

De fusie van 1983 was bedoeld om Aegon in staat te stellen hogere omzetten te bereiken, een betere positie op de kapitaalmarkt te bereiken en wereldwijd te groeien. Aegon N.V. is actief in twintig landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Inclusief opkomende regio’s als Brazilië, India en China.